0Y3A5096

Waarom is buitensporten zo goed voor je?

Dat buiten sporten goed voor je is wil niet zeggen dat binnen sporten niet goed voor je is. Sporten op zich is namelijk altijd goed, waar je dit ook doet! Waarom is buiten sporten dan toch beter voor je? Dat heeft te maken met de extra voordelen die je hebt wanneer je buiten bent:

De zon

Met behulp van direct zonlicht maakt je lichaam zelf vitamine D  aan. Vitamine D helpt je bij de opname van calcium en is belangrijk voor het versterken van de botten. Voor veel mensen heeft het bewegen in de zon vanwege de warmte en het licht een positief effect op het welbevinden. Onderzoek toont aan dat door vaak buiten in het daglicht te zijn dit een positief effect heeft op onze nachtrust.

Weerstand verhogen

Vaak is de lucht schoner dan in de sportschool, zelfs wanneer er een airco aanwezig is. Dat komt omdat in afgesloten ruimtes de lucht en daarmee ook de bacillen en virussen, langer blijft hangen en daarom de kans groter is dat je deze inademt. De kans dat je ziek wordt is daarom binnen groter dan wanneer je buiten traint.

Geestelijke gezondheid

Wanneer je traint in een natuurlijke omgeving kan dit spanning en stress verlagen en je concentratievermogen en creativiteit verhogen. Het werkt echt zo dat je tijdens het sporten je hoofd leeg kan maken. Uit onderzoek blijkt dat buiten sporten nog beter helpt tegen stress. Niets is zo ontspannend als inspanning!

Ben je nog niet overtuigd dat buiten sporten beter voor je is? Kom dan gewoon meedoen om het aan den lijve te ondervinden. Vraag een gratis proefles aan!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *